Keravan Energia myy kaukolämpöliiketoiminnan Vapolle

2015 - Petri Ojala

Keravan Energia myy kaukolämpöliiketoiminnan Vapolle

Screen Shot 2015-11-23 at 07.24.28

 

Vapo Oy ja Keravan Energia Oy ovat sopineet Karkkilassa sijaitsevan kaukolämpöliiketoiminnan myynnistä Vapolle. Karkkilan kaukolämpöverkon energian myynti on n. 30.000 MWh ja sen piirissä on n. 100 kiinteistöä. Verkkoon kuuluu puuta ja turvetta polttavan 7 MW kattilalaitoksen lisäksi öljyllä toimiva varalämpökeskus.

Vapon strategiana on tuoda asiakkailleen arvoa olemalla maailman paras osaaja lähienergian arvoketjussa. Tavoitteensa mukaisesti Vapo tähtää Karkkilan kaukolämpötoiminnan hankinnalla lämpöliiketoimintansa kasvattamiseen.

Keravan Energian perusteena luopua Karkkilan kaukolämpöliiketoiminnastaan on yhtiön ydinalueeseen nähden haastava sijainti, joka ei tue synergiahyötyjen syntymistä. Kaupan myötä yhtiö keskittyy yhä voimakkaammin ydinalueeseensa Keravan ja Sipoon liiketoimintoihin.

Kaupan mukana ei siirry henkilöstöä. Omistus on siirtynyt Vapolle 6.3.2015. Osapuolet eivät julkista kauppahintaa.

 

Point Capital toimi Keravan Energian taloudellisena neuvonantajana avustaen mm kaupan rakenteessa, neuvotteluissa, arvonmäärityksessä, muiden neuvonantajien koordinoinnissa, ja prosessissa tarvittavan materiaalin tuottamisessa.

Share:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+

Point Capital on Sinun ja yrityksesi neuvonantaja yrityskaupoissa ja rahoitusaratkaisujen toteutuksessa. Jokainen yritysjärjestely on yksilöllinen ja ratkaisut tulee mitoittaa asiakkaan, ei asiantuntijoiden, tarpeiden mukaisesti. Asiakkaanamme saatte joustavia ja innovatiivisia ratkaisuja luottamuksella, vahvalla sitoumuksella ja vankalla kokemuksella.